De start en toekomst van J.O.S. Radio.

Passie van vroeger

Al sinds mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in alles wat met muziek en radio te maken heeft. Begonnen als dj in diversen lokale discotheken en radiostations, en zelfs een eigen drive-in show. Maar na enige tijd ben je wel een beetje klaar met boogie wonderland en Paradise by the dashboard lite.Maar zoals een oud speekwoord zegt “oude liefde roest niet” bleef ik toch bewust of onbewust met muziek bezig. In 2020 heb ik de knoop doorgehakt en besloot iets te doen wat nog op mijn bucketlist stond…een radiostation

 

Het Begin

Vanaf januari 2021 tot december 2021 bezig geweest met uitvogelen hoe een internet radiostation op te richten, want het is niet een kwestie van een mast in de tuin een zender eraan en gaan…. Tegenwoordig zijn er allerlei regeltjes omtrent Buma Stemra rechten, reclamecodes, websites ontwerp, web players jingles laten maken en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen van het verzamelen van legale muziek. Op 31 december 2021 had ik alles in kannen en kruiken en kon ik officieel starten met J.O.S. Radio. Als je even nadenkt zie je in de station naam mijn naam en tegelijkertijd de afkorting J.O.S. staan dat staat voor “jouw oldies station”. We proberen de piratentijd van de jaren 80 te doen herleven met de techniek van nu. Presenteren met een knipoog en niet al te serieus. Radio maken moet jezelf leuk vinden om te doen en daar gaat het om.

 

Uitbreiding

Op een zondagmorgen stond er plotseling tijdens mijn uitzending iemand in de studio met de legendarische vraag “Jos, kun jij niet iemand gebruiken om mee te helpen?” Dat was voor mij wel even schrikken want het was toch “mijn “ding J.O.S. Radio! Maar ik ging overstag en ging het avontuur aan. Peter van den Putte was de eerste medewerker van J.O.S Radio… Nog geen moment heb ik spijt gehad dat ik Peter heb leren kennen. We hadden meteen een klik op het gebied van muziek en radiopassie, discipline, inzet en gedrevenheid. Peter ontwikkelde zich als radio dj en “on the road” reporter als een speer. Inmiddels is hij in het bezit van zijn eigen studio en neemt hij de lunchshow in het weekend voor zijn rekening. En daarbij komt nog eens dat hij bijna net zo prettig gestoord is als ik!

Toekomst

Tegenwoordig is het moeilijk om een luisterpubliek te bereiken en te behouden. Maar J.O.S. Radio groeit en steeds meer mensen weten ons te vinden. En als de mensen je niet weten te vinden gaan wij naar de mensen toe. Zo hadden we in 2023 ons eerste tuinconcert. En mochten we meewerken aan de dorpsquiz, gaven prijzen en goody bags weg, hebben we aantal mensen in het zonnetje gezet met een gratis kerstpakket enz.enz. Ook in 2024 kom je ons vast en zeker ergens tegen, of wat we enorm leuk vinden ga eens luisteren naar “de kanjer van de Kempen”.

J.O.S. Radio is volop in beweging. Wil je een keer langs komen in de studio is dat geen probleem neem hier contact met ons op.

 

Jos Groenen